Shopaholic Anonymous


'Ik?! Shopaholic!? Nee joh! dat valt best mee! Ik koop helemaal niet zo vaak nieuwe kleding als jullie denken hoor' Hoor jij dit jezelf ook zeggen terwijl je net 2 pakketjes van de H&M en Forever21 hebt aangenomen van de postbode en ondertussen alweer een nieuwe bestelling bij eBay hebt gedaan terwijl je de afterpay rekeningen van de Wehkamp nog niet hebt betaald en ondertussen je limiet bij H&M bereikt is?

Welkom bij Shopaholic Anonymous!
Ik vind shoppen gewoon heel erg leuk, ik kan heel blij worden van mooie kleding of als ik iets bijpassend vind bij het fluffy rokje wat al maanden in mijn kast ligt omdat ik het nergens mee kon combineren. Of als je een winkeltje binnen loopt waar bij je meteen allemaal mooie kledingstukken ziet hangen of die laarzen die je al zo lang wou 50% off zijn! Ik shop vooral wanneer ik me rot voel Maar sinds het bloggen ben ik helemaal doorgeslagen..

“When I shop, the world gets better, and the world is better, but then it’s not, and I need to do it again.” 'Rebecca Bloomwood'

 Het punt waarop ik me realiseerde dat het shoppen echt een probleem begon te worden was toen ik bij de AH mijn toetjes en het drinken moest terug leggen omdat mijn pasje aangaf GEEN SALDO BETAAL ANDERS.. Ouch.. met een rood hoofd checkte ik snel mijn bankrekening,ik had nog maar €15,- te besteden terwijl mijn loon net 3 dagen binnen was. Sta je dan met 3 tassen aan kleding en eten voor één dag.De kleding terug brengen zag ik nog als enige optie, die sweather van Takko was eigenlijk toch niet zo leuk, waarom had ik die eigenlijk gekocht? De laarzen waren maar €15,- euro die kon ik echt niet terugbrengen! Dat was zo'n koopje, en die enkellaarsjes had ik echt nodig, die liepen zo fijn voor school en werk! Als ik de sweather terug had had ik nog €35,- euro en als ik heel zuinig was kon ik daar nog wel een week mee vooruit aan boodschappen. Dan maar hopen dat mijn vriend de boodschappen op zich kon nemen de 2 weken daarop.
Bij de Takko aangekomen kwam ik erachter dat ze alleen maar cadeaubonnen teruggaven, ik kon wel janken en heb de Takko in mezelf eventjes vervloekt hihi.

Eenmaal thuis gooide ik snel de dozen weg van mijn pas gekochte laarzen, dat deed ik tegenwoordig wel vaker met kleding, achterin mijn kast stoppen en als mijn vriend dan vroeg heb je weer wat nieuws? antwoorden dat ik die al een paar maanden had maar nog nooit had aangetrokken. Als er pakketjes van eBay binnenkwamen had ik die zogenaamd al máánden eerder besteld, 'China hè, duurt altijd lang'.
De leugentjes stapelden zich op, en diep van binnen wist ik wel dat het zo niet langer kon. Steeds vaker moest ik geld lenen van mijn vriend, Charlotte of broer en kwam ik niet uit met mijn geld. Zogenaamd door onverwachte kostten o.i.d. Ik betaalde altijd netjes terug en rouleerde tussen de personen van wie ik geld leende.

Ik sta ook al maanden in de min, en steeds vaker konden mijn vaste lasten zoals mijn telefoonrekening niet afgeschreven worden. Sparen lukt ook gewoon niet. Al vanaf mijn 18e wil ik mijn rijbewijs maar het enige waar ik voor kan sparen zijn spaardoelen op korte termijn, op langere termijn geef ik toch weer toe aan het shoppen.Leuke activiteiten met vriendinnen moet ik steeds vaker afzeggen of uitstellen omdat ik door mijn geld heen ben, sparen voor vakanties zit er niet in. Ik wil niet meer van mijn vrienden en familie lenen en ik ben het ook zat om in het rood te staan. Ik wil van mijn verslaving af!

Mijn pinpas inleveren heb ik al eens geprobeerd, zodra ik hem een dag terug had om bijvoorbeeld de scooter te tanken en een boodschapje te doen kon ik mij niet inhouden en kwam ik terug met tassen vol spullen, of terwijl mijn pas ingeleverd ging ik online shoppen. Lekker makkelijk via iDeal en je telefoon..
Mezelf afvragen of ik iets echt nodig heb of dat ik het gewoon graag wil hebben hielp ook niet.


Maar wat helpt dan wel?


Wat ik nu heb gedaan is mijn vriend vertellen hoe het zit, mijn vader, mijn vriendinnen. Iedereen weet nu dat ik er niet zo goed voor sta qua financiën. Ze zullen mij geen geld meer lenen dus als ik door blijf shoppen kom ik in de problemen met mijn vaste lasten. Ook een klasgenote weet het en ik schaam me best wel voor het feit dat ik als volwassen 23 jarige zo slecht met geld om ga. Nu ik het op het blog heb staan weet iedereen het en misschien is dat wel een goede stok achter de deur voor me.
Samen met Charlotte heb ik een 'No Buy' We mogen niet meer shoppen en het verzacht de pijn iets dat ik niet de enige ben met een shopverbod. We're in this together!

Ik mag echt alleen het hoognodige kopen tot ik weer in de plus sta. Mijn vingers jeuken af en toe echt wanneer ik leuke items zie voor een outfitpost bijvoorbeeld maar tot nu toe kan ik mij goed inhouden. Ik kijk wel elke dag op webshops, en soms doe ik nog een rondje stad terwijl mijn pinpas thuis ligt maar aan het eind van de dag ben ik best trots op mezelf dat ik al die mooie kleding heb weerstaan en weer een stapje dichterbij uit het rood staan ben.


Komt dit jullie ook bekend voor en drink je liever ook een week alleen maar water zodat je die leuke tas kunt kopen of kun jij je heel goed inhouden en heb jij het financieel heel goed op orde?

Liefs,
Samantha van de ModeVolg ons op social media:
10 opmerkingen:

 1. Haha ik ben wel een shop-a-holic maar het zover laten komen dat ik geen boodschappen meer kan doen, doe ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik ben ook zo erg met shoppen en geld!! Gelukkig woon ik nog thuis en hoef ik niet mijn boodschapjes zelf te doen maar meteen wanneer mijn loon binnen is is het meteen de eerste koopavond al weer uitgegeven echt errug! ik hoop dat je nu straks kunt sparen en dat je shopverbod helpt

  xxxx

  p.s leuke site hebben jullie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik me loon heb probeer ik me soms in te houden maar dat lukt niet altijd

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wow zo erg als dit heb ik het nog niet! Dan lijkt het me toch wel dat je serieus een probleem hebt.
  Als het zo ver komt dat je niet eens meer eten er van kan halen dan moet je hulp zoeken haha.
  Ik ben wel een beetje koop ziek, maar toch met mate.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is ook gewoon heel ernstig en daar ben ik me bewust van! De echt belangrijke dingen zoals school en de rekeningen voor mn paarden worden altijd netjes betaald. De boodschappen deel ik met mijn vriend maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat dat een beetje eerlijk verdeeld wordt. De laatste tijd draaide hij dus steeds voor de boodschappen op maar gelukkig zit er nu verandering in en hoop ik het dit keer vol te kunnen houden!
   Liefs, Samantha

   Verwijderen
 5. Ik koop heel graag kleding, het liefst elke week! Maar ik stel wel een limiet voor mezelf,
  zodat ik ook nog kan sparen! :-)

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind 't knap, heb nu ook al weer meer uitgegeven dan wat ik van mezelf mocht.. Zucht!
   Liefs, Samantha

   Verwijderen
 6. Super herkenbaar! Toch weet ik altijd te sparen en op mijn centjes te letten. Ben geen 'ik geef uit wat ik niet heb' type maar shoppen doe ik stiekem het liefst iedere dag ;) Ik jaag op korting haha! X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben een echte online-shopper en gooi m'n winkelmandje meerdere malen per dag vol en weer leeg... Totdat het perfect is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha zo herkenbaar! Dat doe ik dus ook.Winkelmandje vol weer een aantal dingetjes eruit want toch best prijzig maar oh nee die trui moet er toch echt weer in..!

   Verwijderen