REVIEW: Sante natuurlijke haarverf


Omdat ik mijn haar graag lang wil houden kan ik het beter niet met permanente haarverf verven omdat het daar erg droog van wordt en ik dan sneller mijn haar moet knippen. Van een vriendin kreeg ik de tip om te verven met de natuurlijke haarverf van SANTE. Zij had een rode kleur (Flame red)  gebruikt die erg mooi was geworden! Ik heb gekozen voor de kleur Brons. Benieuwd hoe deze haarkleur uitpakt en hoe deze natuurlijke haarverf mij bevalt? Lees dan verder!


De SANTE natuurlijke haarverf legt een kleurlaagje om het haar heen en verbindt zich met het haartype en met de haarkleur, wat resulteert in een individuele kleur. De haarverf bevat geen peroxide, ammoniak of overige chemische bestanddelen. (De haarverf is veganistisch, er zitten geen synthetische kleur-, geur en conserveringsstoffen in en bestaat uit plantaardig poeder met bio-henna extract).

Ik heb de haarverf in de kleur Brons voor middenblond tot middenbruin haar. De verf is beschikbaar in deze kleuren (klik!).In de verpakking zitten plastic handschoenen, een plastic warmtekapje, plantenpoeder en een gebruikershandleiding waarin stap voor stap beschreven staat wat je moet doen. 

Wat je nodig hebt:Het plantenpoeder moet je mengen met 300 ml kokend water. Toen ik de poeder uit het zakje haalde kwam me er toch een lucht uit, bah! Het werd zoals je op de foto kunt zien een vieze bruin/groene smurrie. Blehh dit moet je dus in je haar gaan smeren.. Belangrijk: voordat je je haar verft met een natuurlijke haarverf, moet je haar vrij zijn van stylingsproducten en siliconen. Anders pakt de verf niet goed.Nou de smurrie maar in mijn haar smeren, gelukkig zitten er plastic handschoentjes bij dacht ik. Maar de smurrie is zo zwaar dat de handschoentjes steeds afzakken en de smurrie in je handschoentjes komt. Hello bruine handen! Foto's tijdens het verf proces zal ik jullie maar besparen want mijn hele handen, hoofd, grond en wasbak zaten eronder.Gelukkig was dit er wel makkelijk af te wassen.Hier heb ik het warmtekapje over mijn haar gedaan en daarover een handdoek om het haar warm te houden. De inwerktijd van de verf ligt tussen 15 minuten en twee uur. Hoe donkerder je eigen haar kleur, hoe langer de inwerktijd. Volgens SANTE leidt een langere inwerktijd altijd tot een intensiever kleurresultaat. Ik heb de verf daarom twee uur in laten werken. De verf is niet schadelijk voor je haar dus als je een intensief kleurresultaat wil, gewoon doen! Mijn haarkleur voor het verven. Ik heb mijn haar een aantal jaar terug blond gehad waardoor er nog wat blonde restjes door mijn haarkleur vermengt zitten. Ik heb het daarna al erg vaak geverfd met permanente haarverf maar het blonde wordt na een paar maanden altijd weer zichtbaar.

Op de na foto hieronder zie je dat de gele gloed nu een bronzen/oranje gloed is geworden. Ook is mijn haar iets donkerder geworden.
De ingrediƫnten:Conclusie:
Ik vind de verf vies, het stinkt (je haar stinkt na het verven nog wel twee dagen, ik werd er echt misselijk van), het is veel gedoe en alles komt eronder te zitten. Ik heb de verf twee uur lang in laten werken wat zou moeten zorgen voor een intensief kleurresultaat. Ik had toch wel iets meer verschil verwacht na twee uur.

Minpunten:
- stank
- veel gedoe
- lange inwerktijd
- weinig verschil (voor als je echt een andere kleur wil)
- moeilijk verkrijgbaar

Pluspunten
- de verf beschadigd je haar niet
- subtiel verschil (voor als je niet veel aan je haarkleur wil veranderen)

De SANTE haarverf is verkrijgbaar bij D.I.O drogist, Ekoplaza (beperkte kleurkeuze) en bij sommige vestigingen van Etos. Hier in Leeuwarden hadden ze de kleur Brons niet dus ik heb hem hier besteld. De haarverf kost daar €9,19.


Een ding weet ik wel, dit was de eerste en ook meteen de laatste keer dat ik een natuurlijke haarverf ga gebruiken, bah! Heb jij je haar wel eens geverfd met een natuurlijk haarverf of henna? En hoe beviel dit?

Update: Na 1 week zag mijn haar er weer uit zoals op de voor foto, helaas.

Liefs,
Charlotte van de Mode


Volg ons op Social media!


10 opmerkingen:

 1. Leuke review en idd veel beter voor je haar, de kleur is mooi warm geworden!
  Het is wel een vies papje haha

  Xoxo http://fashionistaorbreakfast.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het zo verschrikkelijk product was om mee te werken haha. Het resultaat is echter prachtig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat het zo tegenvalt anders had ik het zeker willen uitproberen ^^.

  Liefs,
  Kim / Vintage & Beauty

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt jammer dat het zo tegenvalt! Ik zie ook niet echt verschil nee. Balen!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet bepaald een aanrader dus. Jammer want omdat het minder schadelijk voor je haar is, leek het me wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. aah wat jammer zeg dat hij tegen valt, vooral om de stank dan! Een vriendin van me heeft Henna geprobeerd, maar dat is er eigenlijk al gelijk weer uit gegaan na een paar wasbeurten..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat jammer dat het zo tegenvalt, al vind ik het eindresultaat wel mooi hoor! x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat het je zo tegenviel. Ik gebruik ook 100% natuurlijke haarkleuring omdat ik helaas een haarverfallergie heb. Ik moet dus wel natuurlijk kleuren. Kleur mijn haren nu met ColourWell en ben echt heel tevreden. Het blijft echt een paar weken goed zitten en mijn haren zijn prachtig glanzend. Ik krijg erg veel complimenten. En de geur went echt wel na 3 keer kleuren. Ik zou het iedereen aanraden want chemische haarverf is echt heel slecht en het schijnt zelfs kankerverwekkend te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen