REVIEW: Prevalin Direct, neusspray tegen hooikoorts

Hooikoorts, het enige nadeel aan mijn favoriete seizoen van het jaar. Gelukkig bestaan er tabletten die de symptomen van hooikoorts bestrijden. Helaas zitten hier ook bijwerkingen aan, wat ik vooral vervelend vind is dat ik er erg slaperig/lusteloos van wordt.

Daarom was ik erg enthousiast toen ik de tv commercial van Prevalin Direct zag! Ik heb de neusspray direct gekocht en ben hem gaan testen. Benieuwd wat ik ervan vind en of die goed werkt? Lees dan verder.

Ik plaats de commercial hier nog even voor de mensen die hem niet gezien hebben:
Klinkt perfect toch!? Prevalin zegt dus dat deze spray de pollen uitschakelt en een barrière vormt tegen verdere irritatie. De spray zal kunnen werken als vervanger voor hooikoorts tabletten (en zelfs 5 keer sneller werken) en dus ook werken tegen jeukende ogen. Hier was ik wel heel benieuwd naar, een neusspray die werkt tegen die vervelende jeukende ogen. Hooikoorts in volle gang bij mij dus tijd om te testen! De spray zou binnen drie minuten al moeten werken. Mijn hooikoorts tabletten zijn op dus ik heb al mijn hoop op deze spray gevestigd. Hieronder op de foto is te zien hoe je het dopje van de spray afhaalt. Ziet er erg logisch uit maar ik had niet door dat het een dopje was. Zat al volop te sprayen tot het er aan de zijkanten uit begon te lekken, oeps..Sprayen maar! Volgens de handleiding moet je eerst je neus goed snuiten voordat je gaat sprayen.

Stap voor stap staat er beschreven hoe je de spray moet gebruiken. Braaf dat ik ben heb ik alle stappen uit de handleiding precies goed gevolgd. Wat me meteen opviel was dat er een erg sterke mint geur zit aan de spray. En omdat je het in je neus sprayt ruik je dit erg sterk. Nou drie minuten gewacht.. en.. hmm, heb ik het wel goed gedaan? Of zal het pas werken als ik het een aantal dagen probeer? Of nog een keer sprayen? In de handleiding staat wel dat je moet sprayen voordat de eerste symptomen zijn opgetreden, wat ik niet logisch vind aangezien het niet binnen drie minuten kan werken wanneer je nergens last van hebt? Maar goed. Ik heb het allemaal geprobeerd. Alleen merk weinig effect, het voelt wel als een lichtelijke vermindering van klachten, maar de klachten zijn nog steeds aanwezig en ik nies nog steeds non-stop. Ook mijn jeukende ogen jeuken helaas nog steeds! Nog een minpuntje, wanneer ik de neusspray in mijn neus heb gesprayd en mijn hoofd een beetje naar achter houdt zodat de spray er niet uitloopt voel (en proef) ik het in mijn keel. Dat proeft niet lekker kan ik je vertellen!Dit plaatje stuurde Samantha laatst naar mij, haha. Omschrijft precies hoe ik me voel op dit moment.

Conclusie: Helaas, ik was bij het zien van de reclame super enthousiast maar dat ben ik nu niet meer. Ik raad jullie niet aan om deze spray te kopen. Zonde van je geld! De spray kostte mij bij Etos €12,95. Hij geeft een lichte vermindering van klachten maar meer doet die voor mij echt niet. Zal ik maar weer aan de tabletten moeten..

Hebben jullie ook last van hooikoorts? En wat voor "medicatie" gebruiken jullie daarvoor?Tot de volgende blogpost!                 Volg ons op Social media:

                                                                                      

Liefs,
Charlotte van de Mode

29 opmerkingen:

 1. Jammer zeg, ik heb ook echt supererge hooikoorts en ben ook opzoek naar een remedie. Dat plaatje is echt hilarisch! Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super grappig plaatje! Hooikoorts is echt enorm vervelend.. Zelf heb ik hooikoortstabletjes van de Aldi, helpen erg goed bij mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb deze ook al getest! Works like a charm!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh echt? Bij mij werkt die totaal niet :(

   Verwijderen
  2. Prevalin direct leek bij te helpen, tot na een paar dagen het pompje niet meer werkte. Ik er mee terug en ik kreeg zonder problemen een nieuw flesje. Nu is na een week het pompje weer stuk. Grrrr. Moet ik er nu weer mee terug? Zijn er meer mensen met dezelfde klacht?

   Verwijderen
  3. Ik heb ook al twee potjes versleten met dezelfde klacht. Na een paar dagen sprayen, en dan heb ik het echt over twee of drie dagen!!, lijkt het pompje verstopt en krijg je het met geen mogelijkheid meer naar beneden geduwd. Jammer, want ik vond het spul op zich wel goed werken.

   Verwijderen
  4. Ik heb het onlangs ook gekocht nadat ik de TV reclame zag. Het werkt inderdaad erg goed. Geen oogdruppels meer, geen tabletten meer en geen andere anti allergie spray meer. Als ik jeuk aan mijn ogen krijg helpt het ook.
   Alleen heb ik 1 groot probleem. De pomp werkt niet! Ik moet met 2 handen de pomp omlaag drukken en dan komt er 1 klein druppeltje crème uit. Dit smeer ik dan in mijn neus. Niet echt ideaal dus.
   Ik heb al een klacht naar Prevalin gestuurd en kreeg een standaard antwoord terug. Ik heb een nieuwe reactie gestuurd en ben benieuwd naar hun antwoord.
   Ik raad iedereen aan hetzelfde te doen.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Ik moest dit jaar steeds vaker een tabletje nemen dus dacht na het zien van de commercial, dat is het.
   De verkoopster van Kruidvat was zeer enthousiast dus gekocht.
   De eerste dag leek het veelbelovend maar vanaf dag 2 ontzettend veel niesbuien. Dag 3 ook weer gebruikt en ik kan volgens mij net zo goed water in de neus sprayen. Niezen, jeukende ogen. Ik ga weer aan de tabletten. (Ceterizine)
   Advies: Niet kopen.

   Verwijderen
 4. Ah dat is vervelend maar voor de volgende kopers een goede review. Ik heb geen hooikoorts maar last van graspollen, ook erg vervelend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik ben prevalin direct gaan gebruiken en heb ook de ervaring dat het pompje verstopt raakt na twee dagen al. Ik heb een klacht ingediend bij prevalin en wacht op hun reactie.
  Ik zal dat posten op dit forum zodra ik iets hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik neem in de ochtend (als het mooi weer wordt) voor mijn neus fluticasonpropionaat en voor mijn ogen tilavist nedocromilnatrium. Dit helpt bij mij goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hier zelfde klachten, extreme vorm van hooikoorts prikken jaren gehad werken niet, pillen oogdruppels en neusspray........lichttherapie apparaat in je neus......tapen, en nu een tweede pompje wat idd weer niet werkt na 2 dagen en dat in het fijnste seizoen van het jaar........tips welkom corien0705@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Had wel verbetering na eerste gebruik niet wat ik er verwacht had.
  Maar bij mij raakte de verstuiver na 4 keer verstopt.
  Eerst kwam er witte crème uit maar nu niets meer.
  Krijg de verstuiver met kracht niet meer ingedrukt.
  Spray op tafel gezet en met een tang erom geen geprobeerd in te drukken lukt niet eens.
  Wat een ramp.
  Een ding waar ik blij om ben dat ik niet de enigste ben.
  Begon al te twijfelen of ik het wel goed deed.
  Zag op het forum bij Radar ook al een bericht.
  Dus graag ook daar reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies hetzelfde hier. Het goedje werkte bij mij wel maar niet geweldig.

   Na een paar keer gebruiken kwam er een witte creme uit dat qua dikte leek op kokosolie waardoor de verstuiver zelf nu zo goed als vast zit. Als de verstuiver wel werkt komt er alsnog geen nevel uit maar een soort van lavastroom aan creme.

   Verwijderen
 9. Ook ik had een probleem met de spray. Toevallig kwam ik erachter wanneer je nog kunt pompen maar er niets meer uitkomt, dan kun je de spray ondersteboven houden en pompen totdat er een paar druppeltjes crème uitkomt. Daarna kun je weer rechtop sprayen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vorige week twee flesjes gekocht met houdbaarheidsdatum 2017-01. Nog steeds een probleem met het pompje. Eerste paar keer ging het goed daarna alleen crème. De tip om de spray eerst ondersteboven te houden werkt bij mij niet. Bellen met Omega Pharma Rotterdam 010 – 22 11 000 met deze klacht!! Louis Cleef

   Verwijderen
 10. Bij mij hetzelfde probleem! Bij mijn zoon leek het te helpen, had erge last van jeukende ogen maar na 2 dagen werkt inderdaad het pompje niet meer! Met geen mogelijkheid krijg ik het naar beneden en als het lukt een heel klein drupje. En als het nu goedkoop is, ik vind het aardig duur, 14 euro! Ik ga ook maar eens een klacht indienen bij Prevalin!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jarenlang last van hooikoorts en geen pillen willen nemen vanwege alle bijwerkingen (middel erger dan de kwaal). Helemaal gek werd ik ervan. Van maart tm oktober alleen maar niezen niezen niezen en snot de hele dag door, zelfs de laatste jaren elke dag bloedneuzen door het vele snuiten. Nu sinds een week prevalin neusspray en van alle klachten af zonder een enkele bijwerking. Ben nog nooit zo blij geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Moet wel zeggen dat ik meteen de Prevalin extra sterk heb gekocht dus weet niet hoe de gewone werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zelfde ervaring met de pompjes van Prevalin direct.
  Heel snel verstopt. Klantenservice doet er niets aan, je krijgt een standaard mail hoe je het pompje moet bewaren en schudden, volgens mij doe ik alles juist.
  Terug gegaan naar de Kruidvat, daar kreeg ik wel gelijk nieuwe, helaas weer na twee dagen hetzelfde probleem.
  Jammer vorig jaar Prevalin direct ontdekt, het werkt echt! Toen geen problemen met het pompje.
  Misschien een fabrieksfout dit jaar??

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik kwam van de week bij de drogist om uitleg te vragen over het gebruik voor mijn zoon van 16.
  Op de verpakking staat dat je vanaf 12 jaar mag geven.
  De drogiste legde uit dat het absoluut niet gebruikt mag worden onder de 18 jaar.
  Ze zei daar ook bij dat het niet om lichaamsgewicht gaat, maar dus echt om de volwassen (volgroeide) leeftijd.
  Dit baarde mij behoorlijk zorgen.
  Mijn zoon heeft het 2 dagen gebruikt en het verergerde juist!
  Naast de gebruikelijke Aerius gebruikt hij nu ook Allerfre, dat werkt wel prima.
  probleem nu opgelost dus. maar was wel even heel moeilijk voor hem, hij kon zelfs niet slapen omdat hij te weinig lucht had!
  Dus!!!! Pas op onder de 18!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is dat voor onzin dan over die leeftijd. Zo kan iedereen wel zelf een leeftijd verzinnen. Minimum leeftijd is gewoon 12 jr. Anders zou het niet eens op de verpakking mogen staan. En aerius en allerfre mag je niet eens samen gebruiken. Dat zijn vergelijkbare stoffen, heeft die van de drogist dat geadviseerd? Rare assistente daar bij de drogist

   Verwijderen
 15. Ik had een duo verpakking van prevalin direct gekocht. Nadat de eerste verstuiver verstopt raakte, heb ik de tweede verstuiver netjes rechtop en op een koele plek bewaard. Dit hielp ook niet. Het probleem zit hem in het bovenste gedeelte van de verstuiver. Deze raakt verstopt. Er zijn meerdere merken die de zelfde verstuivers gebruiken. Zo heb ik het bovenste verstopte gedeelte er afgehaald met behulp van een platte schroevendraaier en er een verstuiver opgezet van een zoutoplossing van de DA. Werkt prefect. om te voorkomen dat ook deze verstuiver verstopt raakt, zet ik hem weer op het flesje met de zoutoplossing en spray ik een keer om hem door te spoelen. Hopelijk raakt hij nu niet meer verstopt. Ik denk dat de verstuiver eigenlijk alleen geschikt is voor dunne vloeistoffen. Prevalin zou eigenlijk een andere verstuiver moeten gebruiken waar je het pompje af zou kunnen schroeven om hem even na het gebruik door te spoelen met water.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat maar. De verstuivers raken als nog verstopt. Een collega van mij gebruikt ook prevalin direct en zonder problemen. Ik snap er niks van.

   Verwijderen
 16. Ook hier erg lastvan hooikoorts.eerste keer prevalin neusspray gebruikt maar tot mijn verbazing brande/prikte het onwijs in mijn neus.
  Hebben meer mensen hier last van?
  Of is er iets mis met mijn neus?
  En de eerste keer werkkte het aardig goed. Maar de 2de keer gebruik bleven de symptomen aanhouden. Vg

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Als ik de spray inspuiti pikt het bij mij erg en krijg ik juist meer niesbuien,ik vind de pepermunt ook erg raar, ruikt wel lekker trouwens. De spray is ook erg dik, ik deed het prongelijk naast mijn neus...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het werkt wel goed voor mij maar daar naast slik ik nog wel mijn tabletten, en oogdruppels.
  Wat ik merk bij de neusspray direct als ik het spuit in mijn neus dan,dan brand het even en dan vrij snel daarna is het weer goed, hebben jullie dat ook?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik was super enthousiast toen ik Prevalin Direct voor het eerst gebruikte.
  Wel had ik het gevoel dat alles binnen in mijn neus en hoofd werd wegblazen,
  zoveel pijn deed het met inspuiten. Maar dat trok snel ook weer weg.
  Na een paar dagen begon de pijn in mijn neus en holte behoorlijk heftig te worden.
  Zo erg dat ik van ellende in bed belande met een pijnlijk hoofd, neusholtes en ogen.
  Het schijnt dat het sesamolie bevat, dit kan dus heftige reacties veroorzaken.
  Dus toch best oppassen met die troep!

  BeantwoordenVerwijderen