REVIEW: Sleek Face Form, highlighten en contouren (shapen)


Vandaag review ik de Face Form van Sleek voor jullie en laat ik jullie stap voor stap zien hoe je hiermee kunt highlighten en contouren. Kijk snel verder!


Contouren (ook wel shapen genoemd) houdt in dat je je gezicht of delen van je gezicht, een andere vorm kunt geven en/of diepte in je gezicht kunt creƫren. Met licht breng je bepaalde delen van je gezicht naar voren en donkere kleuren geven delen van je gezicht juist diepte. Het brengt vooral levendigheid in je gezicht!

Ik heb de Face Form gekocht bij de Boozyshop in de kleur Fair. De volgende werkdag had ik hem al in huis. Ik kon niet wachten om hem te testen.

De verpakking:


De kleuren in het palette zijn de: Contouring powder, Highlighting powder en de Rose Gold Blush. Ik vind ze er zo op het eerste gezicht heel mooi uit zien!De Face Form zit in een mooie luxe maar ook compacte verpakking. Aan de binnenkant zit ook een spiegel, heel handig wanneer je hem meeneemt. Hieronder de swatches uit het palette.De pigmentatie is niet heel sterk, ik zou het eerder gemiddeld noemen. De kleuren zien er op de foto iets matter uit dan in het echt. Ik vind vooral de blush in het echt veel mooier. Hij doet me denken aan de kleur 'Call me princess' van het Crushed Crystal lakje van Catrice. Er zit een hele mooie shimmer in! De higlighting powder vind ik wel iets te mat.

Aan de slag maar!

Stap 1: Eerst doe je foundation en poeder op of een minerale foundation, wat je ook maar gebruikt! Je ziet dat je door je gezicht egaal te maken de diepte uit je gezicht haalt. Die diepte gaan we nu weer terug brengen.
Begin met het maken van een 'fish face' hihi. Nu kun je goed zien waar je jukbeenderen zitten en daar breng je de contouring powder aan. Niet te zuinig, doe maar lekker veel. Dit blend je straks weer goed uit. Ik breng de contouring powder ook aan aan de bovenkant van mijn voorhoofd (zodat mijn voorhoofd minder lang oogt). 

Stap 2: Lachen maar! Breng de blush aan op de appeltjes van je wangen (die zie je het best wanneer je glimlacht).

Stap 3 en 4: Highlighten! Dit worden delen van je gezicht die heel mooi gaan shimmeren en het licht weerkaatsen. Ik vond zelf de highlighter uit het palette niet zo goed dus ik heb mijn Dream Lumi Touch Highlighting Concealer van Maybeline erbij gepakt om te highlighten. Breng aan onder je ogen, hier krijg je ook een hele frisse uitstraling van. Breng de higlighter ook aan onder je wenkbrauwen om je wenkbrauwen mooi te liften. Tussen je wenkbrauwen, op het puntje van je kin, aan de bovenkant van je neus en ik doe ook altijd een klein beetje boven mijn bovenlip.

Stap 5 en 6: Blend de highlighter met kloppende bewegingen in je huid. Zo zie je de highlighter niet op de huid liggen en blijft die ook langer op zijn plek zitten. 

Stap 7: Nog een beetje extra contouring powder en blush als dit nodig is. Fish face again!

Stap 8: Blend alles goed met een goede 'blending' brush. Ik gebruik hiervoor de 'Buffing brush' van Real Techniques.

En klaar is Kees!

Hier nog even een voor en na foto. Je kan hier op de 'voor' foto goed zien dat mijn gezicht heel kleurloos is en er zit geen diepte in.
Ik ben best tevreden over de Face Form! Al had de controuring powder voor mijn huidskleur wel iets donkerder gemogen. Dit kon ik wel corrigeren door gewoon extra veel op te doen. De highlighting powder viel me helaas wel tegen. Al met al vind ik het een mooi effect!

Wat vinden jullie van het eindresultaat? En contouren jullie wel eens? Zo ja, welke producten gebruiken jullie daar dan voor?


Like onze facebook-pagina!


Of volg ons op Bloglovin   Follow on BloglovinTot de volgende volgende blogpost!

Liefs,
Charlotte van de Mode

12 opmerkingen:

 1. Mooi resultaat & het lijkt me een erg fijn palette!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die blush ziet er zo mooi uit! Lijkt me een ontzettend goed palette, het resultaat is in ieder geval heel mooi. Super review trouwens, top dat je met foto's stap voor stap laat zien hoe je hebt geshaped! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh lot! Deze wil ik ook! wat een verschil. Moet je mij maar even leren :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het goed is heb ik het je nu (ook nog stap voor stap!) geleerd d.m.v. deze review, haha slimpie :p

   Verwijderen
  2. Ja maar ik heb een kort voorhoofd en ben nooit goed in foto's na doen.. Krijg je zo'n 'nailed it!' effect. I WUNT TO SEE IN REAL LIFE!! skotsje skeetsje <3

   Verwijderen
 4. Handig palette! En wat een mooie pigment!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je ziet er mooi uit!

  Kus,
  www.shoeaholicandmore.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ziet er mooi uit! Ik vind de verpakking er ook heel erg tof uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi resultaat! Op een of andere manier lukt het me nooit. Alleen als ik al een kleurtje heb, maar als ik mijn "winter-kleurtje" heb, dan wordt het echt zo'n pinterest-fail. Ondanks dat ik wel weet hoe het moet, het lukt gewoon niet, haha.

  BeantwoordenVerwijderen