Mijn haar routine voor gemengd haar!Vandaag deel ik met jullie mijn haar routine voor gemengd haar. Gemengd haar? Ja! Heb jij bovenin ook snel last van vet haar en zijn je punten juist héél droog? Dan heb jij ook gemengd haar! Van een gemengde huid heb je ongetwijfeld wel vaker gehoord en er zijn dan ook honderden crèmes en reinigingsproducten op de markt voor een gemengde huid, maar waarom eigenlijk niet voor gemengd haar? Lees verder voor mijn haar routine.


Met mijn gemengde haar heb ik nog nooit één lijn gevonden die goed voor mij werkt. Het werkt óf goed voor mijn droge punten óf goed voor mijn snel vet wordende haar.. Ik gebruik in mijn haar routine dan ook allemaal verschillende producten die uit verschillende lijnen komen. Toch heb ik nu de perfecte combinatie samengesteld!

Laat ik beginnen met de enige shampoo die mijn snel vet wordende hoofdhuid (en dus ook haar) goed onder controle houdt. Sinds ik deze shampoo gebruik hoef ik niet meer iedere dag mijn haar te wassen en kan ik gerust een of twee dagen skippen. De Garnier Fructis Shampoo Citrus Mint Fresh, deze shampoo is speciaal voor 'normaal' haar dat snel vet wordt. Er zitten geen siliconen in deze shampoo en dat is goed! Want siliconen kun je beter niet bovenop je hoofd gebruiken, dan wordt het sneller vet. Voor de punten vind ik siliconen wel heel fijn. Ik masseer deze shampoo in op mijn hoofdhuid en gebruik hem ook echt alleen bovenop mijn hoofd en niet in de lengte of in de punten van mijn haar.Voor in de lengte en de punten van mijn haar gebruik ik dan de Split ends rescue shampoo van Dove. Deze shampoo voedt mijn droge haar goed en maakt het lekker zacht.


Dan gebruik ik het 'Iedere dag 1 minuut masker' van Andrélon voor pluizig en droog haar in de lengte en punten van mijn haar. Deze laat ik een minuut of ietsje langer inwerken. Ik kan niet meer zonder. Hij is zo fijn! Het doet me denken aan de spoelingen die je krijgt bij je haarverf, hij maakt mijn haar zo ontzettend glad maar dan wel zonder het te verzwaren. 

Na het douchen breng ik de Split ends rescue Leave-on Treatment van Dove aan in mijn handdoek droge haar. Dit product voorkomt gespleten haar punten door als het ware je haar punten aan elkaar te 'plakken' wanneer je al gespleten punten hebt hersteld hij ze niet maar zorgt die er wel voor dat ze niet verder splijten.Aangekomen bij het laatste product, zeker niet de minste! De Macadamia healing oil treatment. Dit is ècht mijn favoriet! Er zit dan wel een prijskaartje aan maar, man! Dit product is gewoon heilig. Iedereen met droog of dof haar zou deze magische olie moeten gebruiken. Ook deze breng ik aan in de lengte en de punten van mijn haar.

Dit was dan mijn haar routine voor gemengd haar!

Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die last hebben van gemengd haar, en wat is jullie haar routine? Laat het even weten in de comments!

Liefs,
Charlotte van de Mode

Volg ons op social media:

11 opmerkingen:

 1. Wat een fijne producten gebruik je! Vooral macadamia oil lijkt me super fijn <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele fijne producten! ik gebruik de dove producten ook, die zijn heel fijn! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zelf heel droog haar, ben wel benieuwd naar dat 1 minuut masker en die olie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gemengd haar hahah ik dacht even dat je het anders bedoelde. Macadamia oil gebruik ik zelf ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel, ik dacht in eerste instantie dat je met gemengd haar gekleurd haar bedoelde ;)
  Zelf gebruik ik shampoo & conditioner van Syoss, en ook het serum daarvan op handdoek droog haar; werkt perfect voor droog haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een maskertje, die zou ik weer eens moeten nemen! Ik heb zelf dun haar wat snel vet word dus laat ik die olie maar niet proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg fijne producten gebruik je! De een minuut masker vind ik heel erg fijn. Ik heb zelf niet heel erg droog haar maar de Macadamia healing oil treatment lijkt me heel erg fijn voor in de puntjes!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke post! Ik heb vrij lang en veel haar, en ik gebruik sinds kort de producten van La Biosthetique. Kost wel ietsje meer, maar zijn de beste shampoo en contionner die ik heb gebruikt. Ik vind de lijn van John Frieda ook heel goed als je droge puntjes hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben ook heel benieuwd naar die Macademia Olie. Ik heb gehoord dat dat ook heel goed voor krullend haar is!

  BeantwoordenVerwijderen