FASHION: Kledingtips voor korte meisjes!


Klein zijn vind ik helemaal niet erg. Jongens vinden je vaak schattig en met het dragen van prachtige high heels hoeven we niet bang te zijn dat we boven ons vriendjes uittorenen. Wat dan weer wel vervelend is dat we op platte schoenen en winters met layers gauw 10 kilo zwaarder lijken. Ik voel me vaak een propje op gympies en broeken zijn me vaak te lang en met mijn dikke kont pas ik niet in de kindermaatjes.. Met deze tips die ik als 'klein meisje' (1.56) uit ervaring heb opgedaan hoef jij je niet langer een propje te voelen!

Tips:


- Heb je in verhouding niet zulke lange benen maar wel een lang bovenlichaam zoals mij? draag high waisted jeans en rokken en vermijd 3/4 en enkelbroeken deze laten je benen korter lijken. Wil je toch enkelbroeken dragen combineer ze met high heels.


-Rokjes? Ga dan voor kort of maxi. Tussenlengtes maken je kleiner.- Draag je schoenen en broek/panty in dezelfde kleur, dit laat je langer lijken.- Vermijd dikke layers, hierdoor lijk je snel een propje. Wil je toch layeren? gebruik dan dunne stoffen.dit dus niet...- Extra lang lijken? Draag een hoge paardenstaart met een opvallende haircuff of een andere eyecatching elastiek of een hoge knot.
- Zorg dat je kleding past, hoe leuk dat jasje ook is als de taille niet op de goede plek zit laat hem dan liggen. Kleding wat niet goed past laat je dikker lijken.


- Vermijd horizontale lijnen, dezen maken je breder ga liever voor verticaal wat je langer doet lijken.


- Zoek kleding bij je figuur. Dit geld voor alle lengtes maar vooral voor de kleine meisjes onder ons is het extra belangrijk!


- Zorg er voor dat je hals zichtbaar is. Stop je die weg onder een dikke col of sjaal hierdoor lijk je al gauw een propje (Tenzij het mega mega koud is natuurlijk, dan maar een propje haha)- Ga voor diepe halzen en V- halzen.

- Ga altijd voor klein! Dus geen oversized bags maar kleine tasjes of clutches, zelfde als met riemen.- Ga voor dunne riempjes en niet voor brede riemen die je in tweeën hakken.Nog een tip voor de kleine platte schoenen fans:

Van mijn 16e tot mijn 20e heb ik ALTIJD hakken gedragen. Alleen bij hoge uitzondering (Een hele middag dierentuinen/shoppen/pretpark of op vakantie of wanneer ik bij mijn paarden ben) droeg ik platte schoenen. Ik voelde mij gewoon niet op mijn gemak zonder hakken. Hakken laten je benen instant slanker en langer er uitzien. Nu ik iets ouder ben begin ik steeds meer lagere schoenen te dragen. Vooral stoere bikerboots of andere leuke stoere laarjes met een minihakje vind ik heel fijn lopen. Helemaal nu ik via Charlotte (mijn mede kleine prop 1.60) iets nieuws heb ontdekt. Inlegzolen die je extra lengte geven voor in je platte schoenen/laarsjes!

Ik ben helemaal fan want zo ben ik toch weer 3 cm groter en ze lopen ook nog eens heel fijn (net kussentjes)Tadaaa! (Convorse hihi)

Ze zijn op Ebay maar rond de €1- inclusief verzendkosten. Koopje toch? Klik hier voor link
Ben jij ook klein en heb je iets aan de tips?

Like onze facebook-pagina!


Of volg ons op Bloglovin   Follow on Bloglovin


Tot de volgende volgende blogpost!

Liefs,
Samantha van de Mode


15 opmerkingen:

 1. Leuk geschreven en hele leuke tips! Zelf ben ik ook maar 1.63 dus deze tips komen zeker van pas!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben absoluut niet klein (sterker nog, ik ben bijna anderhalve kop groter dan jou :P )maar toch zijn dit wel goede tips! Bij de primark kun je ook dat soort inlegzooltjes halen, meen ik gezien te hebben, ze zijn wel wat duurder maar ze zijn wat meer gevormd naar je hiel. Kan ik ook wel gebruiken met mijn magere poten :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ze nog niet gezien bij Primark! Bedankt voor de tip. Is wel fijn voor de lezers die niet bij Ebay kunnen/mogen bestellen. Wat bedoel je met magere poten? je bent vast een hele mooie meid!

   Liefs,
   Samantha

   Verwijderen
 3. Handig artikel want ik ben nog al klein................... :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij ook! niets ergs aan. Ik vond het vroeger ook heel vervelend maar nu ben ik wel blij met mijzelf. Er zijn zoveel kleine meisjes je bent niet de enige! Gewoon jezelf wat groter faken hihi.

   Liefs, Samantha

   Verwijderen
 4. Handige tips, maar het is bij mij niet echt nodig ik ben echt véél te groot voor mijn leeftijd!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah! Vaak als je wat groter bent voor je leeftijd heb je je groeispurt al gehad en word je waarschijnlijk niet heel veel groter meer en met groot is ook niets mis mee!
   Ik word met mijn 22 jaar oud nog steeds <16 geschat. Soms best vervelend als je je ID kaart moet laten zien bij een 16> film hihi. Alles heeft zijn voor en nadelen.

   Liefs, Samantha

   Verwijderen
 5. Ik ben 1.58 m en ik heb hier zeker wat aan. Ik wil het liefst ook hakken dragen omdat ik anders mijn benen veel te dik vind.. helaas moet ik 1,5 uur reizen en is dat niet echt comfortable haha. Bedankt voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weer een medepropje haha! Sleehakken ook niet comfy genoeg? en anders zooltjes in je boots die een lage bredere hak hebben. Vaak loopt dat ook wel fijn.
   Fijn dat je wat aan de tips hebt!

   Liefs, Samantha

   Verwijderen
 6. Prachtig artikel! Zelf heb ik het omgekeerde "probleem", ik ben namelijk nogal groot, maar ik heb dit artikeltje al naar een hoop kleine (maar fijne ;)) vriendinnen doorgestuurd. Heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben dan wel 12 jaar, maar 1.50 en word waarschijnlijk niet heel veel groter dan dat, dus ik heb super veel aan deze tips gehad. Ik heb vaak het probleem dat ik onder een short best wel dikke benen heb voor mijn gevoel, zelfde geldt voor mijn billen. Echt Awkward! Zelf draag ik vaak sleehakken onder een strakke broek.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. én shop op onze website ;)
  alle modellen zijn tussen de 1.55 en 1.67 en de kleding is speciaal voor kleine maatjes!

  www.kenzaa.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Met mijn lengte (1.57m) heb ik zeker iets aan deze tips!

  BeantwoordenVerwijderen