THE POWER OF: Wenkbrauwen tekenen


In dit artikel tips voor de perfecte wenkbrauwen en laten wij het verschil zien tussen getekende (of gepoederde) en ongetekende wenkbrauwen!

Jarenlang heb ik (Samantha) niets aan mijn wenkbrauwen gedaan. Ik ben één van de gelukkigen met donkere wenkbrauwen en een mooie vorm. Ik epileer alleen wat bij. Wenkbrauwpotlood of poeder vond ik onnodig. Tot ik bij Charlotte zag hoe mooi strak en verzorgd die van haar er uitzagen. Ik heb toch maar eens geprobeerd met wenkbrauwpotlood en poeder te werken.Wow wat een verschil! Ik vind poeder bij mij het fijnst werken. Het hoeft niet zo precies en het gaat vrij snel, Charlotte zweert weer bij wenkbrauwpotlood.

Nu eerst Charlotte over het wenkbrauwpotlood:Ik gebruik momenteel het wenkbrauwpotlood van Catrice, die bevalt mij heel goed en de middelste bruine kleur vind ik precies een goede match voor mij. Ik heb vaak al snel dat bruine wenkbrauw potloden te donker zijn en dan lijk ik zo streng.

Ik zal hieronder het verschil laten zien van ongetekende en getekende wenkbrauwen.


Voor:

Zoals je ziet heb ik erg weinig 'wenkbrauw'. De haren staan ook best ver uit elkaar, met een wenkbrauwpotlood kun je dat mooi inkleuren.

Na:
Voordelen wenkbrauwpotlood: Je kunt de gehele vorm zelf bepalen. Iedere 'gaatje' kun je inkleuren.
Ook erg handig als je per ongeluk iets te veel hebt weg geëpileerd! Vooral fijn als je erg perfectionistisch bent (zoals ik).
Nadelen wenkbrauwpotlood: Omdat je de vorm helemaal zelf kan bepalen is het wel moeilijk wanneer je haast hebt, want dan krijg je snel scheve of ongelijke wenkbrauwen. Je moet er wel een tijd voor hebben/maken.


Etos Natural Eyebrow wenkbrauwpoeder kitSamantha gebruikt wenkbrauwpoeder van Etos. Het is een handige meeneem kit. De kit komt met 3 mallen voor medium,full en small wenkbrauwen. Persoonlijk vind ik mallen niet fijn werken maar misschien bevallen ze jou wel heel goed. Verder komt de kit met een pincet,wenkbrauw borsteltje voor het modelleren en een wenkbrauw brush om de poeder mee aan te brengen.


De kit kost slechts €6,10-!
Voor:
Zoals je kunt zien zijn ze vrij rommelig en ongelijk. 

Na:
Na het toevoegen van wenkbrauwpoeder zijn ze veel strakker en meer gelijk.Voordelen wenkbrauwpoeder:
- Het is snel.
- Vervaagt op een vette huid minder snel dan potlood.

Nadelen wenkbrauwpoeder:
Je poedert snel te veel waardoor het één vlak wordt.

Tips voor perfect getekende wenkbrauwen: Neem een zachte kleur, niet te donker! Dan kun je erg streng lijken of het lijkt te 'getekend'. Teken in kleine streepjes voor het meest natuurlijke effect.

Tips voor perfect gepoederde wenkbrauwen:
Vermijdt het te dik en vol poederen van je wenkbrauw. Zo lijkt het gauw één vlak. Voor een natuurlijk ogende wenkbrauw maak je het gedeelte (tussen 2 en 3 op het plaatje) iets donkerder dan het gedeelte van 1 tot 2.

Voor beide geldt houd voor de vorm van je wenkbrauw als hoofdregel deze lijnen aan:
Het onderste punt houd je aan vanaf de zijkant van je neusvleugel.

Wat doe jij aan je wenkbrauwen? Helemaal niets of teken of poeder je bij?
Liefs, De zusjes van de Mode

5 opmerkingen:

 1. Hi dear, such a nice blog you have here and great post, I hope we can follow each other and if you decided to follow me on BLOGLOVIN please let me know so I can follow you back as soon as possible. xoxo

  www.love-joice.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke blog hebben jullie! En wat goed om te kunnen zien wat het verschil voor en na is, met de getekende wenkbrauwen. Misschien ga ik het ook eens overwegen hihi!
  Ik ga jullie volgen via bloglovin, vinden jullie het leuk om mij terug te volgen? x Selinde www.selinstyle.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens proberen, wij willen zonder bijna niet meer de deur uit hihi!
   Liefs,

   Zusjes van de Mode

   Verwijderen
 3. What a nice coincident that we both Indonesian-Dutch but I was born in Indonesia and moved to US 22 years ago, I can't really speak Dutch but I do understand some of the words, most Dutch that I learned is from my Oma & Opa and they only speak Dutch when they were mad at me so basically I only know how Dutch curse and some of the bad words hehehehe, I followed you back and please keep in touch. xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik teken ook mijn wenkbrauwen, ik vind het zelf altijd erg mooi als je het licht tekent! leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen