TUTORIAL: Ebay for dummies!Zou jij ook wel eens iets op ebay willen shoppen, maar weet je niet precies hoe dit moet? Wij helpen je met deze ebay walktrough!


Ebay for dummies!


Zou jij ook wel eens iets op ebay willen shoppen, maar weet je niet precies hoe dit moet? Wij helpen je met deze ebay walktrough! Ga eerst naar www.ebay.com
Druk linksboven op Sign in als je al een account hebt of op register als je nog een account moet aanmaken. Let op! Als je op ebay wil bestellen moet je een paypal account of creditcard hebben. Ik heb geen creditcard en gebruik paypal (dit kun je gratis aanmaken, zie hiervoor de volgende stap).

Sla over als je al een paypal account hebt!

 
Vul je gegevens in en dan wijst de rest zichzelf eigenlijk wel. Je hebt hiervoor geen creditcard nodig. Je kan je account in de stappen koppelen aan je bankrekening. (Het koppelen aan je bankrekening kan helaas wel een paar dagen duren.) Als je registratie is voltooid ben je klaar om te shoppen op ebay! 


Tips!!

Typ in de search balk in wat je zoekt. Zoektermen die ik veel gebruik zijn bijvoorbeeld: iphone 4 cover, peplum top, dress, high heels etc. Gebruik Engelse termen!

Vaak krijg je meer zoekresultaten als je de Engelse benaming gebruikt op Ebay.com i.p.v. de Nederlandse benaming op Ebay.nl. Als je het item die je zoekt niet kunt vinden kun je dus altijd nog op de Engelse benaming zoeken op ebay.com.


Let op de verzendkosten!

Soms lijkt een product heel goedkoop maar zitten er hoge verzendkosten aan vast. Kijk dus naar de verzendkosten. In de balk links kun je 'Free shipping' (gratis verzending) aanvinken en ik druk dan ook altijd bij shipping op 'worldwide' zodat je zeker weet dat het artikel naar Nederland verzonden kan worden. En ja dan wordt het artikel geheel gratis helemaal (vaak vanuit China) naar Nederland gestuurd, hoe leuk is dat?! 

Bovendien zijn alle dingen die je maar kunt bedenken op ebay veel, maar dan ook echt veel goedkoper dan in Nederland.


Bieden
Je kunt op producten bieden, er staat dan bij hoe lang het item er nog opstaat en als jij binnen die tijd de hoogste bieder bent heb jij het item gewonnen. Als je een item gewonnen hebt moet je hem ook betalen en kun je niet meer terug. 
Geen zin of tijd om mee te bieden en wil je gewoon zeker weten dat je je item krijgt? Dan kun je kiezen voor de optie 'Buy it Now' (nu kopen) dat kun je bovenaan of in de balk aan de linkerkant aanklikken. Je hoeft dan niet te bieden en kunt gewoon voor een vaste prijs je item kopen.

Check de seller (verkoper)
Helaas zitten er soms ook op Ebay oplichters en krijg je je product niet binnen. 
Daarom kijk ik altijd bij de recensies van andere ebay gebruikers. Staat er hier tussen dat de verkoper eerlijk is, durf ik het aan om bij diegene te bestellen.


Niet ontvangen?
Toch je producten na 4 weken niet binnen gekregen? Neem eerst contact op met de verkoper. Meestal vragen ze je dan nog een paar dagen te wachten, heb je het item dan nog niet, sturen ze een nieuwe op. Verkopers op ebay hechten erg veel waarde aan positieve feedback, als ze negatieve feedback krijgen kost dat ze veel klanten. 

Willen ze toch geen nieuwe product opsturen of je geld terug storten? Dan maak je een 'case' aan. Ebay heeft gebruikersbescherming en als je vanuit Paypal het geld overmaakt ben je altijd beschermd en krijg je sowieso je geld terug of een nieuw product wordt verzonden.

De leveringstijd
Helaas (vind ik het enige nadeel van ebay) duurt de levering best lang. Meestal duurt het 2/3 weken als je geluk hebt wel eens na 1 week. Het kan ook gebeuren dat het 4 weken duurt.

Ik hoop dat jullie het nu aandurven om een eerste ebay-aankopen te doen! Is er nog iets wat jullie niet snappen? Dan kun je kijken bij customer support http://ocsnext.ebay.com/ocs/home?. Nog specifieke vragen die niet bij customer support staan, zet je vraag bij de comments :)

Tot de volgende blogpost!

Liefs, 
Charlotte van de Mode
Geen opmerkingen:

Wij vinden het leuk als je een reactie achterlaat!